Holnap Bélapátfalván búcsú lesz, ezért készült ez a sütemény!
A tésztája nagyon jó, könnyen lehetett vele dolgozni és gyorsan megpuhult.
A krém viszont nekem nem lett elég sűrű. Hígabb lett és a szeletelésnél ez sajnos meg is látszott. Szerintem azért, mert nem vajat használtam.
A lisztet és a porcukrot átszitáltam.
Tepsi 20x30
30 dkg liszt
5 dkg margarín vagy vaj
10 dkg porcukor
1/2 csomag sütőpor
Csipet só
1 tojás
10 dkg tejföl, nekem most 8 dkg
1 ek citromlé
A tésztát összegyúrtam és betettem a hűtőbe amíg elkészítettem a krémet.
4 púpozott evőkanál liszt
4 dl tej
A tejben simára kevertem a lisztet és sűrűre főztem. Gyakori kevergetés mellett kihűtöttem.
20 dkg porcukor
20 dkg margarín vagy vaj
1 ek liszt citromlé
Simára kevertem és a kihűlt lisztes-tejes masszához adtam.
Az így kapott krémmel megtöltöttem a tésztalapokat.
A tetejére került máz is citromos!!!
20 dkg porcukor
1 tojásfehérje
1 ek citromlé
A tojásfehérjét villával felvertem.
Összekevertem a citromlével és a sütemény tetejére kentem.
A sütemény nagyon finom csak a krémje lehetne keményebb. Legközelebb tuti hogy vajjal készítem, azzal mindig jobb.
Recept Ritától.
Piroska