Fánk barack lekvárral |
Eddig ez a legjobb:
Hozzávalók:
4 dkg porcukor
3 tojássárgája
csipet só
csipet só
4 cl sütőlikőr
reszelt citromhéj
3 dl langyos tej
3 dkg élesztő
1 ek kristálycukor
1 ek liszt
50 dkg liszt
5 dkg lágy vaj
1 ek kristálycukor
1 ek liszt
50 dkg liszt
5 dkg lágy vaj
saját készítésű sárgabarack lekvár
porcukor
porcukor
A langyos cukros tejbe belemorzsoltam az élesztőt és tettem hozzá egy ek lisztet amit elkevertem benne. A liszt a kimért, átszitált 1/2 kg lisztből volt.
Amíg az élesztő dolgozott addig a porcukrot, a rumot, a sót, a reszelt citromhé jat és a tojássárgákat kikavartam habverővel.
Ehhez hozzáöntöttem a felfuttatott élesztőt a maradék lisztet majd a lágy vajat.
Sima tésztát dagasztottam.
Benne hagytam a robotgép táljában és 15 perc múlva átdagasztottam, majd hagytam duplájára megkelni.
Másfél ujjnyira kinyújtottam, kiszaggam, a közepét a hüvelyk és a mutató ujjammal kilyukasztottam, majd újra kelesztettem.
Egy nagy lábasba olajat öntöttem, közepesnél magasabb hőfokra melegítettem.
1-2 percig fedő alatt sütjük, vigyázzunk, mert nagyon hamar túl is tud sülni a külseje. És attól még a belseje nyers maradhat.
Ezért inkább lassabban süljön!
Papírtörlőre kiszedtem, hogy az olaj fel tudjon szívódni róla.
Farsangi fánk, itt még lekvár nélkül |
Ez a változat nagyon finom volt. A tésztája szépen megkelt és gyönyörű szalagos lett belőle a fánk.
2018. |
2019. |
Jó étvágyat!