A férjem a minap hazaállított 2 csokor medvehagymával.
A piacon már láttam a szép kis csokrokat, de ezen kívül semmi kapcsolatom nem volt vele!!!!
Keresgéltem a neten, és erre a levesre esett a választásom.
0,5 db póréhagyma
0,5 ek. vaj
2 csokor medvehagyma, szárai letépkedése után 10 dkg
1/3 ek. liszt
4 dl víz
1 tk. delikát
1 dl tejszín
1 tk. kristálycukor
1 tk. citromlé
só
őrölt bors
pirított kenyérkocka
A medvehagymák szárait levagdostam, a leveleit megmostam, megtörölgettem.
A vajban átpirítottam a póréhagymát.
Beletépkedtem a medvehagyma leveleket és mint a sóskát megfonnyasztottam.
Ráhintettem a lisztet és gyakori kevergetés mellett pirítottam.
Felöntöttem vízzel, delikáttal ízesítettem.
10-15 percig főztem.
Hozzáadtam a tejszínt majd a többi fűszert.
3 közepes karéj kenyeret apró kockára vágtam és sütőben megpirítottam. Ezzel ettük a levest, de sajtos pirítós is finom lett volna hozzá.
Ez a mennyiség pontosan elég volt kettőnknek. Tehát 1 csokor medvehagyma 1 adag levesnek elég!
Eredeti recept: INNEN.
Facebook oldalamhoz ITT csatlakozhattok.
Jó étvágyat!