20 × 20 üvegtál-ban készült.
6 szelet foszlós kalács
4 dl tej, 3 tojás sárgája, 5 dkg porcukor
Lekvár
3 db alma
3 ek méz, 4 dkg vaj, fahéj,
3 tojás fehérje, 2 ek porcukor
A tojássárgáját a cukorral felhabosítom, majd hozzáadom a tejet. Ebbe beleáztatom a kalács felét és az edény aljára rakom.
Megkentem lekvárral.
A vajat a mézzel összeolvasztottam, a fahéjat belekavartam. Az almát meghámoztam, apró kockára vágtam és megpároltam a mézes vajban.A párolt almát a lekvárral megkent kalácsra tettem.
A megmaradt kalácsot is beáztattam és az almára raktam.
6-os fokozaton előmelegített gázsütőben 20 percig elősütöttem.
A tojásfehérjéből a porcukorral habot vertem és a tetejére halmoztam.
Visszatettem a sütőbe és addig sütöttem amíg megpirult a hab.
Piroska
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése