A kelt tésztát egyre jobban szeretem készíteni. A család is nagyon szereti az ebből készült kalácsokat, ezért manapság már gyakran készítem.
Most is ebből a tésztából sütöttem dió töltelékes tekercseket.
30 dkg liszt
5 dkg margarín
2 ek. kristálycukor
1 tojás sárgája
1,5 dl tej
2 dkg élesztő
2 dkg élesztő
15 dkg darált dió
3 ek. kristálycukor
annyi tej, hogy nem túl lágy masszát kapjunk
1 tojásfehérje a lekenéshez
Az élesztőt a langyos-cukros tejben felfuttattam és a többi hozzávalókkal lágy tésztát dagasztottam.
Kiborítottam a szilikonlapra és duplájára kelesztettem.
Kinyújtottam kb. fél cm-re és megkentem a diós töltelékkel.
Feltekertem és 12 részre vágtam.
Ismét kelesztettem.
Lekentem a felvert tojásfehérjével és megszórtam kristálycukorral.
A gázsütőmet ekkorra már előmelegítettem és 15-20 perc alatt megsütöttem 4-5 fokozaton.
Facebook oldalamhoz itt csatlakozhattok.
Piroska
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése