Ez a levesbetét az egyik kedvencünk.
Ma zöldborsóragulevest főztem és ezzel készítettem.
4 dkg vaj
1 tojás
4 ek. liszt
só
friss petrezselyemzöld
A hozzávalókat összekevertem.
A tojás nagyságától függően a liszt mennyiségével egy kicsit játszani kell. Ha lágy a tészta akkor tegyünk még bele, de ha túl keménynek érezzük akkor egy kis vizet is tehetünk hozzá.
Forrásban lévő sós vízbe kiszaggatam.
Amikor feljött a víz tetejére akkor leszűrtem, leöblítettem.
Amikor ebédeltünk akkor adagoltam a tányérba a galuskát.
A galuskát bele lehet egyenesen a levesbe is szaggatni. De mivel a mai levesből még marad holnapra is így nem akartam, hogy esetleg elázzon másnapra a galuska.
Ízesíthetitek a galuskát a leveshez illő más zöldfűszerekkel, esetleg vékonyra vágott sonkával.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése