fonott túrós rúd |
Most úgy gondoltam, hogy kipróbálom másfajta tésztával.
Könnyű volt vele dolgozni, szépen összeállt és jól lehetett nyújtani. Szeletelni is szépen lehetett, nem morzsálódott .
Két rúd lett belőle ami a 23x34cm-es tepsibe pontosan belefért.
Hozzávalók:
Tésztához:
25 dkg liszt
12 dkg margarín
1 ek. kristálycukor
1 tojás sárgája
2 dkg élesztő, kevés tej és pici cukor
Túrós töltelék:
25 dkg túró
2 ek. kristálycukor
1 ek. búzadara
1 egész tojás
Az élesztőt a langyos-cukros tejben felfuttatom.
Az lisztben elmorzsolom a margarint és hozzáadom az élesztőt és a többi hozzávalót.
Sima tésztát gyúrok belőle.
Nem kell keleszteni.
Két részre osztom a tésztát.
Téglalap alakúra nyújtom és gondolatban három részre osztom.
A két szélső részt bevagdosom. A középső részbe beleteszem a túrót és a bevagdosott széleket ráhajtogatom.
A tojás sárgáját ugye beletettem a tésztájába, a fehérjével pedig sütés előtt megkenem a tetejét.Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakom és az előmelegített gázsütő 5-ös fokozatán 25 perc alatt megsütöm.
Kivettem a tepsiből, kiraktam a rácsra és hagytam kihűlni.
Amikor már kezdett hűlni akkor megporcukroztam és szeleteltem.
A tésztája nagyon jó, a töltelék pedig variálható.
Almával, meggyel, dióval, mákkal tehát azzal töltjük amivel csak akarjuk.
Sós töltelékkel -káposzta,túró- is biztosan finom csak akkor a tésztájába nem kell tenni cukrot.
Jó étvágyat!
Elkészítettem, roppant finom :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen <3
Nagyon szép lett Piroska! :)))
VálaszTörlésNagyon jó a recept, tényleg finom a tésztája, jobb mint ha kelttésztával készült volna.
VálaszTörlésEgyszerűen finom.
Örülök, hogy tetszik. Megsütötted? Ha igen, töltsd fel a facebook oldalamra ha akarod!
TörlésNagyon szép.
VálaszTörlésMa megsütöm.
VálaszTörlés