piroskonyha |
Reggel gyorsan megcsináltam a Mohánál olvasott sós rudacskákat. Ő szezámmaggal készítette, én pedig most lenmagot tettem rá.
A múlt héten vettem a lenmagot és most használtam először. Vagyis szendvicsen már ettem belőle. Olvastam, hogy mi mindenre jó a lenmag. Gondoltam veszek és ahol tudom használom majd.
25 dkg margarin
40 dkg liszt
2-3 ek. tejföl
1 dl szemes mák
3/4 cs. sütőpor
1 tk. só
tojás a kenéshez
lenmag a szóráshoz
Összeállítottam a tésztát. Fél cm-re kinyújtottam, megkentem felvert tojással, megszórtam lenmaggal és keskeny csíkokat vágtam belőle.
Előmelegített sütőben, a gázsütőm 7-es fokozatán 15 percig sütöttem.
piroskonyha |
Finom ropogós rudacskák lettek belőle.
Jó étvágyat!
Nagyon jól néznek ki, ezek nálunk nagy mennyiségben fogynak:) A lenmag tényleg finom és egészséges, én szinte naponta használom.
VálaszTörlésÉn is próbálok rászokni a lenmagra. Olyan jókat olvastam róla, hogy minél többet próbálok majd használni belőle.
TörlésA férjem a mákot nem szereti, de ő is simán megette.
De szépek Piroska! Istenien néznek ki... :P
VálaszTörlésKöszönöm szépen! Gyorsan elropogtattuk, jöhet a következő sütés!
Törlés