Egy süteményes csoportban olvastam ezt a receptet. Sosem hallottam erről a süteményről.
Az alapja egy vékony piskóta, de a cukor mennyiségét lecsökkentettem, mert pont elég édes lesz a hab.
3 tojás, 3 ek.liszt, 1 ek.kristálycukor
Csokihabhoz mikróban megolvasztottam 25dkg étcsokit. Félidőben hozzáöntöttem 1,5-2 dl tejszínt. A meleg tejszínben simára kavartam a csokit és betettem a hűtőbe.
A fehér habhoz 3dl habtejszínt felvertem 1 ek. cukorral és 1 cs. habfixel.
A piskótát pogácsaszaggatóval kivágtam.
A maradékot a fagyasztóba raktam, jó lesz majd a puncs szelethez.
A csokis habot habzsákból rányomtam a piskótára.
A tejszínhabot is habzsákba töltöttem és körbenyomtam a csokis habot.
Dekorcukorral díszítettem.
Ismét hűtőbe raktam, ahol a csokis hab az étcsokinak köszönhetően megszilárdult. Szépen ketté is lehetett vágni.
Ha szeretitek a habos süteményeket akkor próbáljátok ki.
Piroska