2016. február 21., vasárnap

SÜLT CSÜLÖK


Sütöttem már csülköt, de most másképpen készítettem el.
Először megfőztem fűszeres lében, majd sütőbe raktam és ott már csak a burgonyával együtt átpirítottam.

Először a csülköt megfőztem kb. 4 liter vízben:

1 db hátsó sertéscsülök
4 db babérlevél
szemesbors
1 ek. só
2 cikk fokhagyma
1 db vöröshagyma

Amikor a csontot ki tudtam húzni belőle akkor volt jó.


Egy tepsibe olvasztott zsírt tettem.
Beletettem a megfőtt csülköt.
Mellé vágtam a  fokhagymát és vöröshagymát.
A tepsibe öntöttem a kockára vágott, megfőtt burgonyát.
Megpirítottam.

Párolt káposztával együtt tálaltam.

Facebook oldalamhoz ITT csatlakozhattok.
Jó étvágyat!

2016. február 20., szombat

KIFLI-KELESZÉS NÉLKÜL


Mivel tegnap -péntek-  délután főztem, ezért ma volt időm a szokásos szombati munkák mellett sütni is.
Ebédre elkészült és ezt ettük még melegen a leveshez.

30 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 dl langyos tej
1 kk. kr.cukor
1 dkg só
2 dkg olvasztott vaj
lenmag

Az élesztőt a langyos tejben felfuttattam.
A lisztet  átszitáltam és a többi hozzávalókkal bedagasztottam.
Nem kelesztettem, hanem rögtön egy nagy kör alakra kinyújtottam.
Olyan vékonyra kell nyújtani, amilyenre csak tudjuk.
Pizzavágóval hat cikkre vágtam és a szélesebb végétől fogva felsodortam.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe raktam, ahol kifli alakra formáztam.
Lekentem tejjel, lenmaggal megszórtam.
A sütő aljára egy tepsit tettem, amibe 2dl vizet öntöttem.
A gázsütőt hatos fokozatra állítottam és amíg bemelegedett addig keltek a kiflik.
Fél óra alatt megsültek a kiflik.

Forrás:  INNEN

Facobook oldalamhoz ITT csatlakozhattok.

Jó étvágyat!

2016. február 14., vasárnap

MUFFIN - CSOKIKRÉMES


Talán most sütöttem harmadszor muffint, de lehet, hogy ezután gyakrabban fogom csinálni.
Hamar készen van és nagyon sok variáció van az ízesítésére és a díszítésére is.

Tészta:

20 dkg liszt
2 kk. sütőpor
15 dkg porcukor
2 tojás
1-2 dl tej
2 dkg kakópor
12 dkg vaj

Krém:

13 dkg  étcsoki
13 dkg vaj
10 dkg porcukor

A száraz hozzávalókat átszitáltam.
A többi hozzávalókkal sima krémes masszát készítettem.
A muffinsütőbe  beleraktam a muffinpapírokat és a masszát elosztottam benne.
A gázsütőt előmelegítettem a 3-as fokozaton és 15-20 perc alatt megsütöttem a muffinokat.

Közben a vajat a porcukorral simára kevertem.
A csokit összetördeltem és vízgőz felett felolvasztottam.
Összekevertem és betettem a hűtőbe, hogy visszakeményedjen a krém.
Amikor már elég kemény volt ismét simára kevertem, habzsákba raktam és kidíszítettem vele a muffinokat.

A tetejére dekorcukrot és ostyavirágot raktam.



Aki szereti a csokoládét az ezt a muffint  is szeretni fogja.

Facebook oldalamhoz ITT csatlakozhattok.

Jó étvágyat a sütihez.

2016. február 7., vasárnap

FEKETE ERDŐ DESSZERT


A utóbbi hétvégeken mindig fánkot sütöttem. Túrófánk, képviselőfánk és kelt tésztás fánk, minden hétvégén más és más.
Még a csörögefánk lett volna hátra, de most inkább valami krémeset kívántunk.
Volt itthon fekete erdő pudingpor és ezért készült el ez a desszert.

10 dkg babapiskóta
1 cs. Haas pudingpor, fekete erdő ízű
5  szem édesítőtabletta
4 dl tej
2 ek. porcukor
2 dl meegle habtejszín
1 marék mazsola
fél üveg meggybefőtt

A pudingport a tejben simára kevertem.
Hozzáadtam az édesítőt és sűrűre főztem.
Letakartam folpackkal, hogy kevésbe keményedjen be a teteje.

A tejszínből a porcukorral kemény habot vertem.

A meggybefőttet kimagoztam.

Az üvegtál aljára babapiskótát raktam.
Szórtam rá mazsolát.
A  puding harmadát rátettem.
Szórtam rá a meggybefőttből.
A tejszínhab harmadát is rákentem.
Ezt még kétszer megismételtem.
A megmaradt meggyet még a tetejére raktam.

Beraktam a hűtőbe.





Finomak ezek a pudingporok, vásároltam már tiramisu és amaretto ízűt is.

Ajánlom, hogy előtte való nap készítsétek el, mert nekünk nem puhult meg a piskóta benne. Persze tudtam én ezt, de ebéd után csak meg kellett kezdeni!!!!!

Facebook oldalamhoz  ITT  csatlakozhattok.

Jó étvágyat!




TÖLTÖTT BURGONYA


A mai ebéd rántott hús volt és ehhez kellett valami köret.
Az biztos volt, hogy burgonya lesz, csak bármire gondoltam már unalmasnak tünt.
Ekkor jutott eszembe ez a recept. Vagyis csak az volt biztos, hogy a burgonyát megfőzöm, kivájom a belsejét és megtöltöm valamival.
Az, hogy mivel töltjük meg az már a mi fantáziánkon múlik és persze azon, hogy mi van a hűtőnkben.

4 db nagy burgonya
2 dkg vaj
1 db tojás
3-5 dkg sajt
bármilyen maradék felvágott

A burgonyát megpucoltam, hosszában kettévágtam és sós vízben megfőztem.
Kiszedtem a vízből és amikor már hűlt egy kicsit akkor kikapartam teáskanállal a belsejét.
Megsóztam és tettem bele egy kis kocka vajat.
Közben a tojás felvertem, megsóztam és belekevertem a kis kockákra vágott sajtot és felvágottat.
Megtöltöttem vele a burgonyákat és reszelt sajttal megszórtam a tetejét.
Előmelegített sütőbe tettem és szép pirosra megsütöttem.


Nagyon finom volt.

Facebook oldalamhoz ITT csatlakozhattok.

Jó étvágyat!