2013. április 7., vasárnap

ALMÁS KRÉMES

piroskonyha - almás krémes
Az egyik kolléganőmnek van egy nagyon jó sütis könyve, a HÁZI SÜTEMÉNYEK. Sok receptet kiírtam belőle, ez is onnan való. Nem most készítettem el, hanem még a blogírás elkezdése előtt, tavaly november környékén. Látszik is a fényképen, a tányért meg sem töröltem rendesen.  Egy bajom van ezzel a sütivel, hogy a krém lelapítja a piskótát. Várom az ajánlatokat, hogy piskóta helyett mit süssek.

Hozzávalók:

6 tojás
12 dkg kristálycukor
12 dkg liszt
fél csomag sütőpor

1 kg alma
őrölt fahéj

6 dl tej
8 dkg vaníliás pudingpor
25 dkg margarín
20 dkg porcukor

A tepsi kikenéséhez: margarín

A tepsit kikenem vastagon margarínnal. A meghámozott almát belekarikázom úgy, hogy betakarja teljesen a tepsi alját. Fahéjjal megszórom. Erre öntöm rá a 6 tojásból felvert piskóta masszáját, és megsütöm.
Közben elkészítem a pudingot. A margarínt simára keverem a porcukorral és a kihűlt pudinghoz keverem.
A kisült és kihűlt piskótát kiborítjuk úgy, hogy az almás oldalára tudjuk rákenni a krémet és ennek a tetejére rászórjuk a csokireszeléket.
Rögtön szeletelhetjük és fogyaszthatjuk.
piroskonyha - almás krémes


Jó étvágyat!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése